چه عواملی بر میزان کافئین قهوه تأثیر دارند؟
گفتیم که میزان کافئین موجود در قهوه به عوامل مختلفی بستگی دارد. حال در این بخش به بررسی مهمترین این عوامل خواهیم پرداخت.
نوع دانه قهوه
دانههای قهوه علاوه بر اینکه به دو دسته اصلی عربیکا و روبوستا تقسیم میشوند، با توجه به خاستگاهشان نیز ویژگیهای متفاوتی پیدا میکنند و به انواع گوناگونی تقسیم میشوند. این تفاوتها نه تنها بر طعم، بلکه بر میزان کافئین قهوه نیز تأثیر میگذارند.
مقدار کافئین دانه قهوه عربیکا
دانههای عربیکا، که اغلب بهعنوان مرغوبترین نوع دانه قهوه نیز شناخته میشوند و در کشورهای مختلفی مانند کلمبیا، برزیل و کنیا محبوبترین نوع قهوه به شمار میآیند، معمولاً ۱ تا ۱.۵ درصد کافئین دارند. این دانهها بیشتر در ارتفاعات بالا و در مناطقی با شرایط آبوهوایی خاص رشد میکنند و بهطور کلی طعمی ملایمتر و اسیدیته بیشتر دارند و نرمتر هستند. بنابراین قهوههای عربیکا اغلب به دلیل میزان کافئین کمتر، برای افرادی که به دنبال طعمی دلپذیرتر و تلخی کمتر هستند، انتخابی مناسب است.